Minden, ami engem megérintett...

Na, mondom neked!

Na, mondom neked!

Kidobott könyvekből hoztak létre nyitott könyvtárt a kukások!

Fantasztikus gyűjteményükből már adakoznak is

2019. január 31. - Gini99

Ami az egyik embernek szemét, a másiknak kincs. Tökéletes iskolapéldája ennek az ankarai (Törökország) köztisztasági dolgozók kezdeményezése. Hónapokat töltöttek azzal, hogy összegyűjtötték a város szemetéből a kidobott könyveket. Ezután a város önkormányzatához folyamodtak, hogy kérjenek a több mint 6000 könyv számára egy helyet, amihez meg is kaptak egy üresen álló téglagyári épületet. 

konyvtar_5.jpg

lefigaro.fr

konyvtar.jpg

fotó: cnews.fr

kuka.jpg

positivr.fr

konyvtar_1.jpg

golem13.fr

konyvtar_2.jpg
lefigaro.fr

A kultúra új őrei rézcsövekből készítettek lámpákat, és kis asztalok, székek is jutottak a helyiségekbe. A nyitott könyvtár 0-24 órában várja látogatóit. Létrehozói szívesen pihennek meg álomkönyvtárukban, szabadidejükben ott sakkoznak, olvasgatnak. Gyűjteményük olyan nagyra duzzadt, hogy már iskoláknak, oktatási programoknak, börtönöknek is adakoznak belőle. 

Ha tetszett oszd meg te is és kattint át ide is:  15 éve várja nyitott kapukkal a hajléktalanokat egy templom

A bejegyzés trackback címe:

https://namondomneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1214601102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása