Minden, ami engem megérintett...

Na, mondom neked!

Na, mondom neked!

Hiába adományoztak ágyakat, mindkét gyerekkórházban földön alszanak a szülők!

Az akció szervezője is értetlenül áll a tények előtt

2019. február 26. - Gini99

Orosvári Zsolt - egy magánszemély - még januárban adta át az általa szervezett akció során adományként gyűjtött 20-20 ágyat, amit a budapesti Heim Pál Gyermekkórház és a Debreceni Gyermekklinika kapott meg. Tette mindezt azért, hogy a gyermekeik mellett éjszakázó szülőknek ne a földön kelljen aludniuk 2019-ben is Magyarországon, egy egészségügyi intézményben.

anyu.jpg

Az akció szervezője most Facebook-oldalán panaszkodott, hogy az intézmények nem reagálnak a megkereséseire, így egyelőre rejtély, hogy ha már átvették, miért nem engedik használni a szülőknek az ágyakat.

Több szülő is megerősítette, a mai napig is földön alszanak 

a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán.

hvg.hu megkereste az említett kórházakat, hogy megtudja, miért nem élnek a lehetőséggel, de az intézmények nem válaszoltak a lapnak sem.

Orosvári Zsolt „Ágyat az anyukáknak” akciója február elejéig közel 5 millió forintot gyűjtött össze civil felajánlásokból, a pénzből a férfi már több mint 300 ágyat osztott szét az ország 30 gyerekkórházának.
Egy rövid szösszenet teszi még homályosabbá a történetet, amit a felháborodott bejegyzése alatt tettek:

heim.png

Valószínűleg neked is sok kérdésed lenne ezzel kapcsolatban, ugye? Köztük ilyenek: Vajon miért kell a XXI. század közepén a betonon éjszakázni annak a szülőnek, aki kénytelen bent tartózkodni beteg gyermekével a kórházban? Nem elég nyomorúságos az az állapot már önmagában is? Miért nem használják az adományokat, ha már az ölükbe pottyant?

Amerikai viccoldalon röhögnek egy magyar kórházon - kattints át ide is!

A bejegyzés trackback címe:

https://namondomneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3714655823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2019.02.27. 15:20:40

Még a végén megszokná a plebs a nagy kényelmet, és elvárná másik kórházban is.

Ráadásul a szülők ágyon alvását nem Orbán Viktor őkegyelmessége jelentette be az évet előre értékelőjében, mint a családokat támogató fícsört, ezért ab ovo nem lehet egy jó ötlet.

szita szita péntek 2019.02.27. 15:51:59

Én is felháborítónak tarom, nem is értek hozzá de... szóval az egész ágyszerző akció szerintem alapvetően téves alapokról indult. Azt feltételezte, hogy az ágyak hiánya miatt kell a földön aludni -> de gyanúm szerint ez nem így van, épp azért nincsenek ágyak, hogy ne legyenek ott a szülők... Az egy dolog, hogy a kórtermek fizikailag sem biztos, hogy elbírnák a plusz ágyakat (egyszerűen a mozgást lehetetlenítenék el éjszakánként) illetve (és ezzel nem megsérteni akarom őket) óhatatlan, hogy a beteg egyfajta "munkadarabként" jelenjen meg a gondolkodásban, ahol is a szülővel csak a baj van. Nem értek vele egyet, de én itt keresném a fő okokat.

Jakab.gipsz 2019.02.27. 16:16:25

"mindkét gyerekkórházban földön alszanak a szülők!" Miért ?

Talán nincs lakásuk? Vagy működik a civil kontroll ?

Nancsibacsi 2019.02.27. 16:16:48

5MFt/300 kb 17eFt/ágy. Egy ágy nettó helyigénye 2nm - de hogy meg is tudjuk közelíteni inkább 4-5 nm-re van szükség. 1nm ára (lakás, nem kórház) olyan 500eFtkörül van, szóval adunk 17eFt, a kórház meg gazdálkodjon ki mellé még 2-2.5MFt-t, vagy különben egy g.ciláda. Korrekt :-)
Nem az ágyon múlik az, hogy a szülő ott tud-e aludni a gyerek mellett, hanem a helyen. Ne 5MFt-ot, hanem mondjuk 5 milliárdot gyűjtsön össze, hogy meg tudják duplázni a kórtermek számát (ez kellene ahhoz, hogy a szülő a gyereke mellett tudjon aludni). Más kérdés hogy ezt az állam is megtehetné, mert máshol ez a kérdés (pl. 2-es gyerekklinika) simán megoldott. Mi soha a büdös életben nem megyünk a Heim Pálba, pont ezért - csak a Tűzoltó utca. És pont lesz.rom hogy ők az illetékesek helyileg vagy sem, mivel ha már 1x ott vagy, nem fognak elhajtani. A Heim Pál a gyermekkórházak legalja.

dr. mesterséges színezék 2019.02.27. 16:40:08

A földön alvó szülő nem négyzetcentire, de kb. pont annyit helyet foglal, mint az ágy, amelyen aludhatna (megjegyzem: láttam már a XXI. században olyan ágyat, ami csak éjjel ágy, nappal ülöeszköz és elfér egy nagyobb seggnyi helyen).
Az, hogy a szülő ott aludhat a padlón és nem dobják ki , mint egyszeri képviselőt a tévéből, implicite elismeri, hogy jó az, hogy ott van: jó a gyereknek (ki nem szarja le azt a gyereket!?), és jó az ápolóknak, akik mindig kevesebben vannak a kelleténél.
Tudom, nem felel meg egy oroszos-poroszos, bezzegazénidőmbenmindenszarvoltdeboldogokvoltunkésokoslettem stílusú kórházeszménynek. Nagy kár volna az eszményekért, elvégre az előző generáció nosztalgiájáért él a következő.

Leooo 2019.02.27. 16:44:43

Az is egy aljas némberi jogok bitorlója, aki (ami?) kórházigazgatóként farokságokat mer leírni és nem szégyelli - az amúgy - ovisegg-nyaló pofáját! Még hogy 'stabilitási' problémái vannak az ágyaknak! Az agyuk hiánya miatt van az aljas genyáknak problémái!

Nancsibacsi 2019.02.28. 11:36:47

@dr. mesterséges színezék: "Az, hogy a szülő ott aludhat a padlón és nem dobják ki"
Nem aludhat ott, legalábbis 3.5 éve még nem aludhatott a földön senki se. A 7. hónapos terhes feleségem a folyosói asztalnál lévő széken aludt, az asztalra dőlve, mivel még azt se engedték meg neki, hogy a gyerek ágya mellett aludjon. A fotók amik földön alvó szülőket ábrázolnak kb 5 évesek - utána volt ebből botrány, és a Heim Pál vezetősége ekkor megtiltotta a földön való alvást - így oldották meg a problémát.
Mondom: a Heim Pál a gyerekkórházak legalja - kerülni kell mint a lepratelepet. Nem tudom kit dug a vezetője, vagy a lányát ki dugja, de tuti hogy nem a menedzseri kvalitásai miatt van a pozíciójában.

Leooo 2019.02.28. 11:36:52

@Jakab.gipsz: Nem, csak az ilyen sz@ros 'trollicus vulgaricus' típusú barmok - mint te - nem tudják, hogy beteg gyerekkel, meg az anyjával/apjával nem jó viccelődni, mert esetleg kijön belőlük olyasmi, amivel nem feltétlenül akarnál - még rémálmaidban sem - szemtől-szembe találkozni!
süti beállítások módosítása