Minden, ami engem megérintett...

Na, mondom neked!

Na, mondom neked!

Keanu Reeves titokban rákkutatási alapítványt hozott létre egy gyerekkórházban

2019. január 22. - Gini99

Keanu Reeves-re sokszor rácsodálkoztunk már. Az egzotikus gyökerekkel rendelkező hollywoodi sztár egyszerű haversrác tudott maradni. Olyan fazon, aki lehemperedik a hajléktalan mellé az utcán, miközben neki is odanyújt egy csomag kaját. Beszélget vele egy jót, majd tovább áll. Talán még hétköznapibb, természetesebb életet él, mint te vagy én. Metróval jár, és igen, átadja a helyét.

A Mátrix trilógiáért állítólag 114 millió dollárt kapott, aminek a felét szétosztogatta a stábtagok között, és különböző helyekre adományozott. Annyi jóság szorult belé, hogy zavarba ejti vele még kollégáit is. Rutinszerűen eteti a forgatáson dolgozókat. Nem egyszer lemondott gázsijáról, hogy a film készítői "meg tudjanak vásárolni" még egy-két jó színészt egy filmhez. Sokszor kaját rendel nekik és volt,hogy vett néhány Harley-t, amit odaajándékozott nekik a film elkészültével. Egy díszletépítő srácnak komoly családi problémái adódtak forgatás közben, mire a színész 20.000 dollárt adott neki, hogy talpra állhasson. Egyszer egy autópályán lerobbant autónál állt meg, segíteni akart a nőnek, de nem járt sikerrel. Autómentőt hívott neki, őt pedig elvitte saját kocsiján, méghozzá 150 km távolságra. 

Miért lepődnénk meg pont azon, hogy titokban gyermekkórházakat támogat és létrehozott egy rákkutató programot, amit folyamatosan finanszíroz?

keanu.jpg

Reeves annyira szerény, hogy valójában csak egyszer beszélt erről egy női magazinnak adott interjújában, amikor hirtelen rákérdeztek erre is. Nővérénél - Kimnél - 1991-ben diagnosztizálták a leukémia egy súlyosabb fajtáját, és közel tíz év küzdelme után, 1999-ben elveszítette őt. Ez alatt az időszak alatt Keanu a tenyerén hordozta. Rendszeresen ingázott Tahiti és aktuális munkája között. Kimet ott kezeltette, hogy egy békés helyen gyógyulhasson. Hetente két virágcsokrot küldetett neki és szinte minden idejét vele töltötte. Szóval, a magazinnak adott interjúban egyszerűen indokolta meg tettét: "Volt rákos a családomban". Kész. Semmi több. Mert nála ez ilyen egyszerű. Tapasztalatai, érzelmi fájdalmai más emberré tették - vallja. 

Jó tetteinek száma olyan nagyra duzzadt, hogy szinte már mitológiai lényként emlegetik. Nagyítóval is nehéz hasonló kaliberű sztárt találni, aki ilyen önzetlen, egyszerű arc tudott volna maradni, mint Keanu Reeves. Hát nem imádni való?

(forrás: themindunleashed.com, youtube.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://namondomneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2914583086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jucus17 2019.01.23. 10:27:31

Egyszerűen imádom ezt az embert.
süti beállítások módosítása