Minden, ami engem megérintett...

Na, mondom neked!

Na, mondom neked!

Náray Tamás még szabászasztalát is eladta, külföldre távozik

Negyed század krónikáját mesélhetné varrodája

2019. február 11. - Gini99

25 éve kezdte a semmiből gondosan felépíteni birodalmát a neves divattervező, és jól tudjuk mekkora karriert futott be mára. Sokunk kedvec stílusát alkotta meg úgy, hogy folyamatosan kész a megújulásra. Hosszú ideig csak Magyarországot képzelte el végleges otthonaként, küzdött is ezért magával éppen eleget. (Náray Tamás 27+1 tanácsa a sikerhez című cikkemben bővebben írok munkásságáról.)

kikapcs_2.png

(fotó: Náray Tamás facebook)

Facebook oldalán közölte követőivel, hogy készen áll a változásra.

"Nem anyagi okokból, nem gazdasági kényszerűségből. Hanem azért, mert körbeértünk a szobán, és nem szerettünk volna még egyszer körbemenni. Aztán körülnéztünk a szobán kívül... és amit láttunk, úgy ítéltük meg, hogy az már nem a mi ízlésünknek való.
Azonban mégis van, amit úgy érzem el kell mondanom. És azt is tudom, hogy hogyan. 
A történetünkből egyszer muszáj egy könyvnek megszületni: hogy tudassam, semmi sincs csak úgy, magától. Hogy a boldogsághoz és a sikerhez rengeteg küszködés, tengernyi könny, szorongás, és félelmek között, kimondhatatlan és leírhatatlan érzelmi hullámvasúton vezet az út. 
Hetek óta fejezetek vázlatai töltik meg a gondolataimat, miközben születőben a Zarah trilógia harmadik kötetete. De most nem arról akarok írni. Hanem arról, hogy "Volt egyszer egy varrodám..." lesz a mű címe, ami a NARAY TAMAS márka története. Egy munkával töltött negyed század krónikája.
Ma kiürült az eddigi életünk utolsó helyszíne, pár nap múlva az új tulajdonos építészei birtokba veszik a területet. Megható volt, mert mindent vittek, ami az eljövő embereket rám, ránk, a márkára emlékeztette. Még az ikonikus rózsacsokrot is...
De nem kell búcsúzni, hiszen ahogy mondani szoktam, amíg élünk bármi megtörténhet. Ezúttal új országban, új utakon, ami vélhetőleg semmiben sem emlékeztet majd a múltra. Csak a könyv... amit, most már biztosan megírok, ezernyi képpel és rajzzal színesítve. Egy marad a régi: sikeres csapaton ne változtass, mondják a bölcs emberek. Mi megfogadtuk."

Február 6-án írta ki a közösségi oldalra a divattervező, hogy negyed századdal, azaz 25 évvel ezelőtt indult útjára a varrodája, és mivel kettő meg öt az hét, a hét pedig a változás száma, ideje útra kelnie. Kiürítette szalonját, mindent eladott, hogy egy másik országban folytathassa életét.

"De nem kell búcsúzni, hiszen ahogy mondani szoktam, amíg élünk, bármi megtörténhet. Ezúttal új országban, új utakon, ami vélhetőleg semmiben sem emlékeztet majd a múltra. Csak a könyv... amit, most már biztosan megírok, ezernyi képpel és rajzzal színesítve. Egy marad a régi: sikeres csapaton ne változtass, mondják a bölcs emberek. Mi megfogadtuk" – ígérte.

A két nappal később posztolt fotóján egy szabászasztalon ülve boldogan jelenti ki, hogy a szalonja mostanra teljesen ki lett fosztva, még azt az asztalt is sikerült eladnia, amin éppen ül.


Mondják, hogy teher alatt nő a pálma. Mások szerint az ilyen fák épp hogy csak túlélik a terhelést. És valóban: ha szép képeket látunk gyönyörű fákról, valahogy mindig magukban állnak. Sok sikert Náray Tamásnak, bárhol találja is meg új céljait!

A bejegyzés trackback címe:

https://namondomneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6214620890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása